Фактурне формоутворення в сучасному дизайні одягу - M. Kisil (теорія та практика дизайну)
В статті розглядаються сучасні тенденції у формоутворенні одягу, зокрема виділяється такий напрямок як фактурне формоутворення одягу. Серед всього розмаїття фактур було виокремлено суцільнокроєні фактури, нашивні та вшивні формотворчі фактури та фактура орігамі. Було встановлено зв’язки в системі «концепція формоутворення — структура форми — фактура». Результати дослідження можуть слугувати базою для визначення та формування тенденцій у формоутворенні з використанням фактур.