مدل‌سازی مدیریت منابع انسانی بر اساس شایستگی‌های ممتاز با رویکرد کارآفرینی (مورد مطالعه: سازمان تأمین اجتماعی) - راحیل قاسم آهنگری; محمدرضا باقرزاده; یوسف قلی‌پور کنعانی; مجتبی طبری (آموزش و مدیریت کارآفرینی)
هدف پژوهش‌ حاضر، طراحی مدل اجرایی مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شایستگی‌های ممتاز با رویکرد کارآفرینی در سازمان تأمین اجتماعی است. این پژوهش، از نظر هدف، توسعه‌ای؛ از لحاظ رویکرد، کیفی و با روش فراترکیب انجام شده است. بر این اساس، جامعه مورد مطالعه پژوهش، شامل مجموعه مقالاتی است که در بازة زمانی سال‌های 1398 تا  1403 و با محوریت شایستگی‌های ممتاز در مدیریت منابع انسانی به چاپ رسیده‌اند. نویسندگان با جستجو در میان پایگاه‌های علمی مطرح داخلی و خارجی 62 مقاله را از میان 287 مقاله برگزیده و پس‌ از تحلیل‌ محتوای آنها، مقوله‌ها و مفاهیم استخراج شده و اولویت‌‌سنجی آنها با بهره‌گیری از روش آنتروپی شانون انجام شد. یافته‌های پژوهش‌، در قالب 42 مفهوم و 10 مقوله‌ در 3 گروه عوامل درون دولتی‌، عوامل درون سازمانی و عوامل راهبردی دسته‌بندی شد. مقوله‌های اثربخشی و کارایی، سازماندهی کارگزاران، رضایت فردی از شغل، راهبردهای دانش‌بنیان، توانایی‌های مدیریتی، طراحی مناسب شغل، ارتباطات میان‌فردی و سازمانی، راهبردهای آینده‌نگر، یکپارچه‌سازی سازمانی و تخصص‌های تجربی و عمومی به‌ترتیب‌ بیشترین‌ ضریب‌ اهمیّت‌ را داشتند. نتایج پژوهش نشان داد مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شایستگی‌های ممتاز با توجه‌ به‌ ماهیت‌ کارآفرینانه‌ خود، بر سیاست‌های رشـد و ارائه بهینه خدمات سازمان تأمین اجتماعی به‌مثابه یک سازمان مهم و اثرگذار دولتی تأثیرات بسزایی گذارده و افزایش‌ مسئولیت‌پذیری این سازمان را به‌ همراه خواهد آورد.