ارزیابی تئوری جذب فولیک‌اسید برروی نانولولۀ آلومینیوم- نیترید - سحر بندری; حسین سخائی نیا; فرشید پژوم شریعتی (مجله مهندسی شیمی ایران)
طی سالیان اخیر ساختارهایی هم‌چون نانولوله ها، فولرن ها، گرافن ها و غیره به‌دلیل ویژگی‌های الکترونی به‌منظور کاربرد در انتقال دارو توجه بسیاری را به‌خود جلب کرده‌است. کمبود اسید کم‌خونی، تأثیرات مخربی در رشد و کاستی‌هایی در جنین برجای می‌گذارد. در این تحقیق، جذب بهینۀ اسیدفولیک در بدن انسان بااستفاده‌از روشهای محاسبات مکانیک کوانتومی تئوری تابعی چگالی و ماهیت برهم‌کنش غیرپیوندی اسید فولیک با آلومینیوم نیترید بررسی شده‌است. هم‌چنین مطالعۀ نظری ساختار نانولولۀ آلومینیوم- نیترید به‌روش‎ تابعیت چگالی  (B3LYP)و مجموعه پایۀ 6-31G* است. پس‌از بهینهسازی ساختارها، انرژی اوربیتالهای واکنش‌دهنده، فرکانسهای ارتعاشی، توابع ترمودینامیکی حالت پایه، چگالی سطوح الکترونی بررسی و مطالعه شده‌است، که باتوجه‌به نتایج به‌دست‌آمده، سطح انرژی HOMO و LUMOدر بهینه‌ترین و پایدارترین حالت با بار انتقالی (eV) 16/2 انتخابی مناسب برای سنسور یا تشخیص‌دهندۀ اسید فولیک است. شکاف سطوح انرژی ساختار نانولولۀ آلومنیوم- نیترید (eV) 32/4 است، بعداز جذب مولکول فولیک‌اسید شکاف سطوح انرژی کاهش یافته‌است که فعال‌بودن ساختار را از لحاظ شیمیایی نشان  می دهد. درنهایت، باتوجه‌به نتایج به‌دست‌آمده، ساختار نانولولۀ آلومینیوم- نیترید حامل مناسبی برای مولکول فولیک‌اسید است.