Kunsttjuven<subtitle>Identitet og intermedialitet i Pølsetjuven</subtitle> - Synne Ytre Arne (Barnelitterært Forskningstidsskrift)
Denne artikkelen presenterer en intermedial lesning av Marianne Gretteberg Engedals Pølsetjuven (2019) og viser at det å lese denne bildeboka i et intermedialt perspektiv kan være avgjørende for tekstforståelsen vår på to korresponderende plan: På den ene siden er undersøkelsen av samspillet mellom medialiteter en fruktbar inngang til å forstå hovedpersonen Kjells identitetsutvikling. På den andre siden finner vi, i dette samspillet, spor av metarefleksjoner omkring bildebokmediet. Den intermediale analysen setter disse planene av mening i sammenheng med hverandre. Slik muliggjør den mediebevisste tilnærmingen en helhetlig tolkning av bildeboka, der både formelementer og et av de mest sentrale motivene på innholdsplanet (kunsttjuveri) sammen bidrar til å kaste lys over, men også utvide forståelsen for den identitetsproblematikken som en samlet resepsjon har løftet fram som bokas hovedtematikk. Med andre ord illustrerer analysen at det å studere bildebøker med vekt på samspillet mellom ulike medialiteter muliggjør en fortolkningsmessig forskyving av fokus fra hva bildeboka betyr til hvordan den betyr.