ЕФЕКТИВНІСТЬ КОРЕКЦІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ З ДІТЬМИ З ПОРУШЕННЯМИ ІНТЕЛЕКТУ ПОМІРНОГО СТУПЕНЯ - Т.П. ПРИХОДЬКО; О.І. ПЕРЕВОРСЬКА; І.М. КОБЗЄВА (Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія Педагогіка і психология)
У статті розглянуто проблему ефективності корекційної роботи студентів з дітьми молодшого шкільного віку з порушеннями інтелекту помірного ступеня. Теоретичний аналіз показав, що освіта є однією з основ інтеграції та соціальної адаптації дітей з порушеннями інтелекту помірного ступеня. Навчання та виховання передбачає можливість для такої дитини отримати досвід соціальної поведінки та долучитися до суспільного життя, набути впевненості, свободи мислення, максимально можливої самостійності.