Türk Medyasının Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerine Yaklaşımının Okurların Tutum ve Kanaatleri Üzerindeki Etkileri - Hakan Sağlam (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Bu çalışmanın amacı; Türk medyasının Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile ilgiliyayın politikalarının, okurların tutum ve kanaatleri üzerindeki etkilerininaraştırılmasıdır. Çalışmanın ilk bölümü AB’nin kuruluşu ve genişlemesine, ikincibölümü Türkiye-AB ilişkilerine ayrılmıştır. Üçüncü bölüm; örneklem olarak alınangazetelerin 2016 yılına ait konu ile ilgili köşe yazılarının yanısıra okurlara uygulanananket çalışmasının sonuçlarına dayanmaktadır. Çalışmanın sonunda, medyailetilerinin okurların tutum ve kanaatleri üzerindeki etkileri, ilgili kitle iletişimkuramları yardımıyla değerlendirilmiştir.