Поєднання діджиталізації цивільного процесу та формалізації цивільних процесуальних норм в Україні в контексті сучасних тенденцій розвитку правосуддя - K.K. Adaskalytsia; I.I. Mykhalchuk (Аналітично-порівняльне правознавство)
Вказується, стрімкий розвиток інформаційних технологій та їх запровадження у всіх сферах суспільного життя обумовлює необхідність їх використанняі в цивільному судочинстві. Діджиталізація цивільного судочинства має ряд переваг, що дозволяють покращити якісні та кількісні показники у досягненні завдань цивільного судочинства. Проте поряд з перевагами діджиталізація має і певні обмеження, врахування яких є необхідним для коректної формалізації відповідних норм права, що регулюють діджиталізовані судові процедури. Таким чином, для належного запровадження таких процедур необхідно визначити правила формалізації відповідних норм права.