АУДИТ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Оксана Рябчук; Євгенія Мосійчук (Економіка та суспільство)
У статті досліджуються особливості аудиту фінансової стійкості підприємств в умовах воєнного стану, розглядаються основні методи оцінки фінансового стану та визначаються підходи до підвищення ефективності аудиторського процесу. Розглянуто сучасні наукові підходи до визначення поняття фінансової стійкості підприємств, яке охоплює її ключові складові: ліквідність, платоспроможність, ефективність використання ресурсів. Результати дослідження свідчать про необхідність адаптації традиційних методик аудиту фінансової стійкості підприємств до умов воєнного стану, зокрема з урахуванням макроекономічних змін, валютних коливань, скорочення доступу до фінансування та ризику неплатоспроможності контрагентів. Запропоновано шляхи підвищення якості аудиту, що включають вдосконалення аналітичних методів, впровадження цифрових технологій та посилення співпраці з державними регуляторами.