معرفی یک گونه جدید مخمر .Fonsecazyma quercina sp. nov، جداسازی شده از شاخه بلوط در غرب ایران - آرمین قبادی; صمد جمالی; سامان حسینی (رستنی‌ها)
در این بررسی یک جدایه مخمر از نمونه شاخه‌ بلوط ایرانی (Quercus brantii Lind) در جنگل‌های بلوط زاگرس (استان کرمانشاه)، جداسازی شد. ویژگی‌های ریخت‌شناختی، فیزیولوژیکی و تجزیه و تحلیل توالی ناحیه D1/D2 ژن زیر واحد بزرگ rRNA و فاصله‌ ترانویسی شده‌ داخلی (ITS) نشان داد که این جدایه مخمر به جنس Fonsecazyma (Tremellales, Bulleraceae) تعلق دارد. همچنین بر این اساس، توالی‌های D1/D2 و ITS نشان داد که سویه IRAN 18507F متعلق به جنس مذکور بیش‌ترین شباهت (58/97 %) را با گونه Fonsecazyma sp. KT301 دارد، لذا نام Fonsecazyma quercina sp. nov. برای این گونه پیشنهاد شد. سلول‌های این مخمر کروی بوده و ‌توانست تا غلظت 1 مولار NaCl رشد کند. گونه مذکور در اسیدیته ۴، 8 و 10 رشد کرد، اما قادر به رشد در pH اسیدی 2 نبود. این جدایه که مقاوم به سرما است می‌تواند به خوبی بین دماهای 6 تا 25 درجه سلسیوس رشد کند، اما در دمای خارج از این محدوده توانایی رشد ندارد. جدایه مورد آزمایش به خوبی قادر به استفاده از گلوکز، ترهالوز، ساکارز، مانوز، مالتوز و فروکتوز به عنوان منابع کربن بود، اما از سلوبیوز، سوربیتول و رامنوز به صورت خفیف استفاده کرد و قادر به استفاده از گالاکتوز، سوربوز، لاکتوز، ملیبیوز، آرابینوز، ریبوز و گلیسین به عنوان تنها منابع کربن نبود. سویه مرجع Fonsecazyma quercina sp. nov. در مجموعه هرباریوم وزارت جهاد کشاورزی (IRAN 18507F) به صورت غیرفعال نگهداری می‌شود.