Przegląd działalności wybranych komitetów rewitalizacji w województwie wielkopolskim - Patryk Kaczmarek (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
W artykule przedstawiono przegląd działalności czterech wybranych komitetów rewitalizacji w województwie wielkopolskim. Cztery wybrane studia przypadków reprezentują zróżnicowane pod kątem formy oraz wielkości jednostki samorządowe. Omówiono również wyniki badań Głównego Urzędu Statystycznego nad komitetami rewitalizacji działającymi w Polsce w 2017 r.