Характеристика організаційно-педагогічних умов, покладених у основу формування готовності майбутніх медичних сестер-бакалаврів до професійної діяльності - Natalia Lisna-Miskiv (Педагогічний дискурс)
В статті обґрунтовано доцільність впровадження в освітній процес професійної підготовки майбутніх медичних сестер-бакалаврів організаційно-педагогічних умов. З’ясовано, що потреба у впровадженні в освітній процес вищих медичних закладів додаткових психолого-педагогічних чинників продиктована відсутністю адекватного інструментарію та ефективних методичних напрацювань, які дозволяють підвищити якість професійної підготовки майбутніх медичних сестер-бакалаврів. Організаційно-педагогічні умови трактуються як додаткові психолого-педагогічні чинники, що вводяться в освітнє середовище вищого медичного закладу з метою інтеграції практичних заходів та передбачають суттєве вдосконалення стану готовності майбутніх сестер-бакалаврів до професійної діяльності. Системотвірним чинником під час обрання спектру організаційно-педагогічних умов виступав праксеологічний підхід. Усі обрані організаційно-педагогічні умови мають вагомий вплив на стан сформованості показників готовності майбутніх медичних сестер-бакалаврів до професійної діяльності.