Prawnospadkowe pochodzenie actio Pauliana? Na marginesie pracy C. Masi Doria, Bona libertorum. Regimi giuridici e realtà sociali, Napoli 1996 - Franciszek Longchamps de Bérier (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Prawnospadkowe pochodzenie actio Pauliana? Na marginesie pracy C. Masi Doria, Bona libertorum. Regimi giuridici e realtà sociali, Casa Edrice dott. Eugenio Jovene - Napoli 1996, 510 s.