ПРОВЕДЕННЯ АУДИТУ ВИРОБНИЧИХ ЗАПАСІВ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ - Мaркіян Бурaк (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена здійсненню аудиторської перевірки виробничих запасів під час дії воєнного стану, для того, щоб управлінський персонал міг коректно здійснювати управління запасами та виробничими процесами на товариствах. Виробничі запаси для низки торгівельних підприємств є основою їхньої роботи, важливу роль у стабільному функціонуванні товариства постає питання визнання запасів. У статті буде відображено аудит виробничих запасів як складний та тривалий процес, котрий вимагає високої кваліфікації та концентрації уваги аудитора. Проаналізовані різні підходи щодо проведення аудиту, включаючи перевірку бухгалтерських проведень, переоцінку запасів, умови зберігання, визначення їхньої вартості на дату балансу, виявлення ризиків та порушень, а також надано рекомендації для покращення систем управління запасами. З проведених досліджень з’ясовано, що даний момент немає єдиної універсальної методики аудиту виробничих запасів, і дослідники пропонують різні підходи та засоби для проведення аудиту.