Od Redakcji - Paweł Churski (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Zapraszamy Państwa do działu Nowości Wydawniczych, w którym prezentujemy najnowsze prace autorstwa pracowników naszego wydziału, których tematyka bezpośrednio wiąże się z problematyką rozwoju   regionalnego i polityki regionalnej. W bieżącym numerze przedstawiamy Państwu rozdział autorstwa dr Emilii Bogackiej pt. „Safety of urban park users. The case of Poznań, Poland”, który został opublikowany w monografii „Crime and Fear in Public Places” (red. V. Ceccato, M.K. Nalla) przygotowanej przez Wydawnictwo Routledge.