Модифікування поліетерсульфонових мембран наночастинками TiO2 методом «layer-by-layer» - I. S. Kolesnyk; O. Ya. Dzhodzhyk; V. V. Mukoida; V. V. Konovalova; S. M. Tsaryk; A. F. Burban (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Наночастинки оксиду титану(IV) іммобілізовано на поверхню поліетерсульфонових мембран методом «layer-by-layer» з використанням природних полісахаридів як поліаніонітів. Модифікування мембран підтверджене дослідженням залежності ?-потенціалу поверхні мембран від рН середовища. Фотокаталітичні властивості модифікованих мембран досліджено у модельній реакції розкладання родаміну Ж. Показано, що мембрани характеризуються високою здатністю самоочищення у процесі нанофільтрації бичачого сироваткового альбуміну і молока.