Розвиток шкільництва на Поділлі на початку ХІХ століття - Bohdan Kryshchuk (Педагогічний дискурс)
Перед вітчизняною історико-педагогічною наукою сьогодні постає чимало завдань щодо розкриття історичного плину розвитку системи освіти на українських землях. Особливої актуальності набувають питання регіонального плану, яким чином розвивалася система освіти, зокрема і шкільництва, в різних регіонах України на різних історичних етапах.