نقش هوش چندگانه در هویت فرهنگی و پیشرفت زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی - شراره ابراهیمی; شهرام افراز; فضل‌الله صمیمی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
بایستۀ تسلط بر یک زبان خارجی، آشنایی با فرهنگ گویشوران آن زبان است. هدف از این مطالعه، بررسی رابطه هویت فرهنگی زبان دوم و پیشرفت زبانی، ارتباط هویت فرهنگی و هوش چندگانه، و رابطه هوش چندگانه و پیشرفت زبانی زبان‌آموزان ایرانی است. این جستار، همچنین جویای آن‌است که کدام نوع هوش می‌تواند هویت فرهنگی و پیشرفت زبانی را پیش بینی کند. در ابتدا برای انتخاب یک نمونه همگن از زبان‌آموزان آزمون تافل گرفته شد و 180 نفر انتخاب شدند.سپس آن‌ها به‌پرسشنامه‌‌های هویت فرهنگی و هوش چندگانه پاسخ دادند. تحلیل‌های آماری نشان داد که بین هویت فرهنگی و پیشرفت زبانی رابطه متوسط و معنادار، بین هویت فرهنگی و هوش چندگانه رابطه ای مثبت و معنادار، و بین پیشرفت تحصیلی و هوش چندگانه زبان‌آموزان رابطه ای مثبت و معنادار وجود دارد.همچنین  هویت فرهنگی زبان‌آموزان از طریق هوش بین فردی آن‌ها و پیشرفت زبانی توسط هوش زبانی قابل پیش بینی‌اند. با آگاهی از این نتایج، معلمان زبان می‌توانند خود را برای مقابله با چالش‌های احتمالی آماده کنند.