Ідеї Л. Вітгенштейна як основа розуміння мовних ігор мережевих текстів масової комунікації - Олена Васіна (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
В статті обґрунтовується необхідність використання теорії мовних ігор Л. Вітгенштейна для аналізу масмедійних текстів мережі Інтернет. Зазначається, що підхід філософа до трактування мовної гри дозволяє зрозуміти соціальне підґрунтя текстів масової комунікації, проявити різні аспекти соціалізації особистості, відчути культурно-історичні та соціальні процеси, які репрезентуються текстами масової комунікації. Доводиться, що тісний взаємозв’язок мовної гри з дійсністю, ідея контекстуального значення знаків, яка випливає з теорії Л. Вітгенштейна, є надзвичайно важливими для дослідження текстів мас-медіа з точки зору соціальної комунікації.