Деякі проблеми забезпечення якості надання послуг із застосуванням цивільних безпілотних літальних апаратів в Україні та можливі шляхи їх вирішення - О. М. Трюхан; С. В. Селіщев; Т. В. Паращенко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Проведено аналіз особливостей характеру роботи пілота літака та оператора безпілотного літального апарату, на основі якого запропоновані рекомендації щодо чіткого визначення назви професії фахівця, який здійснює дистанційне керування безпілотним літальним апаратом. Визначені основні  проблемні питання щодо організації підготовки операторів безпілотних літальних апаратів в Україні. Показано, що на сьогоднішній день практично відсутні типові освітні державні програми з теоретичної та практичної підготовки операторів безпілотних літальних апаратів.