Відтворна здатність корів-первісток, отриманих при різних варіантах лінійного підбору - М. І. КОГУТ; В. М. БРАТЮК (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво)
У статті наведено показники відтворної здатності в корів-первісток західного внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи, отриманих у результаті різних варіантів підбору ‒ внутрішньолінійного та кросів ліній. Низка дослідників відзначає, що в стадах голштинізованої худоби поряд з істотним збільшенням молочної продуктивності виникають проблеми з відтворенням. Це стосується й української чорно-рябої молочної породи, створеної шляхом використання генофонду голштинофризької породи для покращення місцевої чорно-рябої худоби.