Ґенеза методів та засобів контррозвідувальної діяльності національної спецслужби: історичний досвід та перспективи - C. V. Shevchenko; T. V. Morei (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті проведено історичний аналіз методів та засобів розвідувальної та контррозвідувальної діяльності, що застосовувала національна спецслужба періоду ХVІ-ХVІІ ст., а саме, – періоду козаччини та становлення Української козацько-гетьманської держави, з метою встановлення діалектичного взаємозв’язку між ефективними інструментами протидії агресору того часу і сьогодення.