Głoszenie Ewangelii podczas wypraw rowerowych na przykładzie działalności Niniwa Team - Sebastian Wiśniewski (Polonia Sacra)
Postulat głoszenia Ewangelii na peryferiach domaga się twórczego podejścia ewangelizatorów i jeszcze większego otwarcia na inspirację Ducha Świętego. Jedną z możliwych odpowiedzi, otwierających nowe horyzonty ewangelizacyjne, proponują organizatorzy wypraw rowerowych Niniwa Team. Analiza wypowiedzi uczestników wypraw pozwoliła dokonać eksploracji oddziaływań ewangelizacyjnych zarówno w ich wymiarze ad intra, jak i ad extra i wyprowadzić pozytywny wniosek o rzeczywistej wartości ewangelizacyjnej tak niecodziennych aktywności pasto- ralnych.