Одержання та властивості сорбційних матеріалів медичного призначення зі шкаралупи плодових кісточок - V. V. Galysh; Z. A. Mukalo; R. B. Kozakevych; M. T. Kartel (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Досліджено процес одержання біосорбентів зі шкаралупи кісточок абрикосу окисно-органосольвентним способом обробки в середовищі «оцтова кислота – пероксид водню». Вивчено вплив співвідношення реагентів у розчині, а також тривалості модифікування на структурно-сорбційні властивості одержаних лігноцелюлозних продуктів. Встановлено позитивний ефект використання пероксиду водню в процесі модифікування рослинних відходів на вміст целюлози та поглинальну здатність щодо метиленового синього та диклофенаку натрію.