Skrift och identitet - David E. Nyström (Teologisk Tidsskrift)
Denne artikkelen undersøker hvordan kristne i det andre århundre brukte sine hellige skrifter i dannelsen av kristen identitet, midt i sosiopolitiske konflikter. Den undersøker den tekstlige grensesettingen til tidlige kristne forfattere gjennom tre sammenhengende bruk av Skriften: som skaper av legitimitet, identitet og kontinuitet. Artikkelen argumenterer for at kristen identitetsutvikling og dannelsen av en todelt kanon, er samtidige og gjensidig avhengige prosesser, noe som resulterer i en distinkt kristen sosial identitet og en fremvoksende kristen bibel, på slutten av århundret.