بررسی تطبیقی نظام بودجه‌ریزی بخش عمومی با بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد - محمد رضا نظری; روح اله تولایی; محمد سلگی (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه)
بودجه‌ریزیبرمبنایعملکرد، رویکردی است کهعملکرد وبودجهسالانهرا یکپارچه می‌کند. این رویکرد روابطبینسطح اعتباراتبرنامهونتایجموردانتظاررانشانمی‌دهد و در آن ارتباطی شفاف بین اعتبارات بودجه‌ای و عملکرد سازمان وجود دارد. هدف از این پژوهش، بررسی تطبیقی نظام بودجه‌ریزی در بخش عمومی با بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد است. تحقیق حاضر از گونه مطالعات ترکیبی (کیفی ـ کمی) است. در مرحله کیفی از روش مرور ادبیات و مصاحبه عمیق و در مرحله کمی از رویکرد مقایسه‌ای متغیرمحور استفاده شده است. نمونه آماری در مرحله کیفی هشت نفر از خبرگان حوزه مالیه عمومی و در مرحله کمی 50 نفر از مدیران بودجه در بخش عمومی انتخاب شده‌اند. در بخش کیفی از روش تحلیل تماتیک و در بخش کمی از روش‌های مقایسه میانگین و تحلیل واریانس برای تحلیل داده‌ها استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که نظام بودجه‌ریزی بخش عمومی ـ بخش موردمطالعه ـ در مؤلفه‌های برنامه‌ریزی راهبردی، کنترل و پایش و حسابرسی عملکرد با بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد مطابقت داشته و در مؤلفه‌های نظام پاسخگویی و انگیزشی، نظام هزینه‌یابی، برنامه‌ریزی برمبنای عملکرد، مدیریت تغییر و مستندات و مدیریت عملکرد نیازمند تقویت و اصلاح است.