Зв’язок держави і права у контексті реформи соціальної безпеки державної служби України - V. H. Kostenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Вказується, реформа системи соціального забезпечення державної служби України в умовах глобалізаційних трансформацій являє собою процес, що ініціюється та реалізується державою стосовно осіб, які здійснюють професійну діяльність в інтересах публічної влади. Оскільки державні службовці свідомо відмовляються від частини своїх законних прав та можливостей, які могли б реалізувати у приватному секторі або шляхом самозайнятості, зазначений процес соціального забезпечення набуває нормативного характеру та відповідає вимогам правової регламентації.