Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Prawo finansowe w obliczu wyzwań zrównoważonego rozwoju” Szczecin, 26‒27 października 2023 roku - Paweł Mańczyk (Acta Iuris Stetinensis)
W dniach 26‒27 października 2023 r. w Szczecinie odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Prawo finansowe w obliczu wyzwań zrównoważonego rozwoju” (dalej: Konferencja). Była to kolejna ogólnopolska konferencja naukowa zorganizowana przez Zespół Badawczy Prawa Finansowego Uniwersytetu Szczecińskiego przy współpracy z Kołem Naukowym Prawa Finansowego FiskUS. Patronat nad Konferencją objęły: Krajowa Izba Doradców Podatkowych (Oddział Zachodniopomorski), Okręgowa Izba Radców Prawnych w Szczecinie, Regionalna Izba Obrachunkowa w Szczecinie oraz Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska w Szczecinie.