Спосіб переходу від охорони місць компактного перебування дипломатичного персоналу до евакуації, у разі реалізації загроз його безпеці - Сутюшев Т.А.; Волков І.М. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Розглядаються питання охорони дипломатичного персоналу з початком реалізації загроз його безпеці. Пропонується спосіб переходу від охорони місць його компактного перебування до його евакуації. Наво-диться принцип цього переходу, а саме – забезпечення мінімальної трансформації органу управління та бо-йових порядків міжвідомчих сил охорони. Оговорюються варіанти загроз в ході евакуації дипломатичного персоналу та пропонується варіант похідного охоронення колони з зазначеним персоналом при його евакуа-ції.