Аналіз підходів сучасності щодо створювання системи моніторингу та трекінгу переміщення військових вантажів - О. М. Гурін; А. А. Леках; В. В. Старцев; О. П. Мусієнко; І. О. Гурін (Системи озброєння і військова техніка)
В статті проведено аналіз підходів сучасності та запропонована структура системи моніторингу і трекінгу переміщення військових вантажів в загальній системі логістичного забезпечення Збройних Сил України. Висвітлені основні режими та принципи роботи трекінгових систем. Розглянуто фізичні основи побудови технології радіочастотної ідентифікації RFID. Наведена загальна інформація щодо використання програми єдиного обліку ресурсів логістичного забезпечення GCSS, глобальної мережі управління перевезеннями та контролю за загальним процесом руху вантажів військового призначення GTN, широкосмугових систем служби глобального мовлення GBS. Доведено призначення, склад та принцип роботи глобальної автоматизованої супутникової системи контролю за переміщенням транспортних засобів логістичного забезпечення MTS. Розглянуто використання AIT − технології автоматичної ідентифікації продукції військового призначення при їх зберіганні і транспортуванні та технологія ATOS − автоматизованого обліку матеріально-технічних засобів. Наведено інтегрований набір програмних систем LOGFAS, що розроблені для підтримки логістичного забезпечення НАТО.