Kształtowanie się dochodów gmin z tytułu opłaty miejscowej w czasie pandemii COVID-19 - Jarosław Dziuba; Elżbieta Życzkowska (Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu)
Cel: Celem artykułu jest ukazanie kształtowania się dochodów gmin w Polsce z tytułu opłaty miejscowej w czasie pandemii COVID-19 (lata 2020-2022) na tle okresów przed pandemią (lata 2017-2019).