Співвідношення системності та формальної визначеності як властивостей права в контексті формалізації норм права - K. K. Adaskalytsia (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджується співвідношення системності та формальної визначеності як властивостей права в контексті формалізації норм права. Зокрема, увага зосереджена на юридичному підході до формалізації, у межах якого вона розглядається як складова юридичної техніки. Формалізація в цьому значенні визначається як сукупність правил, спрямованих на наділення позитивного права ознаками формальної визначеності, що забезпечує його властивостями правової визначеності, системності та ефективності. Автор підкреслює, що категорії формальна визначеність та правова визначеність є відмінними між собою, та обґрунтовує цю позицію. Автор зазначає, що формальна визначеність є загальною категорією, що охоплює правову визначеність, системність та ефективність як властивості права, та співвідносить їх у взаємозв’язку цілого і його частин.