Kentlileşme ve Türkçe - Talat Tekin (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
1950'li yıllarda başlayan köy ve kasabadan büyük kentlere yapılan göçler sonucu özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentler gecekondu mahalleleri ile kuşatıldı ve bu kentlerin nüfusunda anormal yükselmeler oldu. Taşralı gecekonducular çoktan beri büyük kent nüfuslarının %60'ını, belki de bundan da fazlasını oluşturmaktadır.