بررسی وضعیت مؤلفه‌های مدیریت کارآفرینانه در رابطه بین ظرفیت جذب و کارآفرینی سازمانی در تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه - حامد نظری دارخوری; فرحناز رستمی قبادی; نعمت اله شیری; مژگان خوش مرام (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
امروزه با افزایش تغییرات محیطی و فضای کسب و‌کار شدت رقابت بین سازمان‌ها افزایش یافته است. کارآفرینی سازمانی فرآیندی است که سازمان‌ها را قادر می‌سازد تا در برابر چالش‌ها مقاومت کرده و پیچیدگی‌ها را مدیریت کنند. در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی مؤلفه‌های مدیریت کارآفرینانه در رابطه بین ظرفیت جذب و کارآفرینی سازمانی در تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل تمام مدیران تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه بودند (176N=) که با استفاده از جدول بارتلت 110 نفر از آن‌ها به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری پژوهش، پرسشنامه‌ استاندارد بود که روایی آن با استفاده از روایی صوری و همگرا و پایایی آن با استفاده از روش پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ بررسی شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزارهای ‌SmartPLS3 و SPSS25 استفاده شد. نتایج نشان داد که مؤلفه‌های مدیریت کارآفرینانه (راهبرد رشد، جهت‌گیری استراتژیک، جهت‌گیری منابع، فرهنگ رشد، فلسفه پاداش و ساختار مدیریت) رابطه بین ظرفیت جذب و کارآفرینی سازمانی در بین تعاونی‌های کشاورزی شهرستان کرمانشاه را تعدیل می‌کنند؛ به-گونه‌ای که تأثیر ظرفیت جذب بر کارآفرینی سازمانی در بین شرکت‌های کشاورزی که رویکرد مدیریت کارآفرینانه دارند بیشتر از شرکت‌هایی است که رویکرد مدیریت سنتی دارند. با توجه به نتایج پیشنهاد می‌شود که مدیران شرکت-های تعاونی کشاورزی در جهت توسعه کارآفرینی سازمانی ضروری است که اقدامات و تمهیدات آموزشی لازم در راستای افزایش روحیه کارآفرینی و تقویت انگیزه آنان فراهم نمایند.