STRUCTURA COMUNITĂȚILOR ALGALE DIN LACUL RÂȘCANI (MUN. CHIȘINĂU) - Boris NEDBALIUC; Eugenia CHIRIAC; Sofia GRIGORCEA; Rodica NEDBALIUC; Ana ȚÎGANAȘ (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Investigațiile efectuate asupra comunităților perifitonice din lacul Râșcani au evidențiat o floră destul de bogată, constituită din 176 de specii și varietăți de alge. În cadrul acestor comunități au fost depistate mai multe moduri de epifitizm, unele specii fiind întâlnite ca alge-substrat de ordinele I, II, III etc. Pe aceste substraturi algale au fost identificate 53 de specii și varietăți de alge. Mai numeroase specii au fost depistate pe talurile de Chara vulgaris (49 taxoni) și Cladophora glomerata (48 taxoni). Pe talurile acestor specii se întâlnesc frecvent diatomee, clorofite și cianofite.