A tevékenységirányítási központokban dolgozók újszerű képzési lehetőségei a lengyel tapasztalatok alapján - Szabolcs Mátyás; Nikoletta Hablicsek; Gergely Gárdonyi (Belügyi Szemle)
Cél: A rendészet területe megköveteli az új kihívásokra történő gyors válaszadást és a technikai innovációk használatát. A tanulmány szerzőinek többsége a lengyelországi Szczytnoi Rendőrakadémián töltött el egy hetet, amelynek során megismerkedtek egy olyan szimulációs szoftverrel, amely a tevékenységirányító központokban dolgozók meglévő készségeit fejleszti virtuális rendszerkörnyezetben. Jelen tanulmány ennek bemutatását célozza a hazai szakmai közönség számára.