La intel·ligència artificial pot substituir el professorat? Determinació de l’equació de la velocitat d’una reacció utilitzant la tècnica de King i Altman - Josep-Joan Centelles-Serra; Estefania Moreno; Pedro-R. de-Atauri; Santiago Imperial (Revista d'Innovació i Recerca en Educació)
INTRODUCCIÓ. La tècnica de King i Altman és un mètode matemàtic per determinar la velocitat d’una reacció a partir del mecanisme de cinètica enzimàtica. Aquesta tècnica cerca el nombre de formes enzimàtiques (N) del mecanisme cíclic i les rutes amb N – 1 fletxes que van a cadascuna d’aquestes formes. La concentració relativa de cada forma (respecte a la concentració total de l’enzim) és el producte de les constants de cadascuna de les rutes en qüestió dividida pel de totes les rutes de les N – 1 fletxes de totes les formes enzimàtiques del sistema. Aquesta tècnica permet obtenir les equacions de velocitat ràpidament.