Очікувані характеристики уніфікованого боєприпасу повітряного та наземного базування - Агафонов Ю.М.; Жарик О.М.; Осіпов Ю.М.; Ткаченко Ю.А. (Системи озброєння і військова техніка)
У статті розглядається варіант безпілотного літального апарату в якості уніфікованого керованого боєприпасу (БпЛА-КБ) повітряного та наземного (морського) базування з турбореактивним двигуном. В якості бойового оснащення можуть бути застосовані штатні авіаційні бомби калібру до 130 кг, інші бойо-ві засоби і устаткування різноманітного призначення. Дана оцінка очікуваних масових, геометричних і ае-родинамічних характеристик уніфікованого БпЛА-КБ. Представлені розрахункові траєкторії польоту БпЛА-КБ на максимальні дальності при скиданні з авіаційного носія і при наземному старті з твердопали-вним прискорювачем.