OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ VE UYGULAMALARI - Suzan Cömert (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
Bu araútÕrmanÕn amacÕ; M.E.B. Talim Terbiye Kurulu BaúkanlÕ÷ÕnÕn 270 sayÕ ve 31.05.2002 tarihli uygulanÕp denenmek ve geliútirilmek üzere yürürlü÷e konulan okulöncesi e÷itim programÕ hakkÕnda ö÷retmen görüúlerinin alÕnmasÕ, ö÷retmenlerin programa iliúkin uygulamalarÕnÕn gözlenmesi ve gözlem bulgularÕ ile görüúlerinin arasÕndaki iliúkinin tespit edilmesidir. AraútÕrma sonunda; ö÷retmenlerin program ile ilgili görüúlerinde çok büyük olumsuzluklarÕn bulunmadÕ÷Õ tespit edilmiútir. Bununla birlikte programÕn birkaç basama÷Õnda sorunlarÕn oldu÷u sonucuna varÕlmÕútÕr. Böylelikle programÕn bu yönlerden (içerik, aile katÕlÕm çalÕúmalarÕ, ö÷retim yöntemleri, de÷erlendirme) yeniden ele alÕnarak geliútirilmesi, ö÷retmenlerin bu konularda daha ayrÕntÕlÕ bilgilendirilmesi önerilmiútir.