Електрофізичні властивості полімерних композитів на основі високодисперсного оксиду алюмінію, модифікованого йодидом міді - R. V. Mazurenko; G. M. Gunya; S. N. Makhno; P. P. Gorbik (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Досліджено електрофізичні властивості в надвисокочастотному діапазоні та на низьких частотах композитів на основі хімічно модифікованого йодидом міді високодисперсного оксиду алюмінію та поліхлортрифторетилену в інтервалі температур 25–170°С і концентрацій CuI від 0 до 0.25 об’ємних часток. Встановлено оптимальний об’ємний вміст йодиду міді (~0.42) в композитах CuI/Al2O3, при якому міжфазна взаємодія проявляється найбільш інтенсивно, а електрофізичні параметри набувають максимальних значень. Показано, що полімерні композити, до складу яких входить CuI/Al2O3, мають вищі значення дійсної та уявної складових комплексної діелектричної проникності та електропровідності в порівнянні з системою, яка не містить модифікованих компонентів.