Деякі аспекти інноваційно-інвестиційного розвитку економіки України в контексті сучасних реалій. - Н. М. Столбуненко; В. А. Прибок (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
Аналізуючи пріоритетні напрямки інноваційно-инвестиційного розвитку економіки України на сучасному етапі, автор зазначає недостатньо високий рівень цієї діяльності, звертає увагу на відсутність належного контролю з боку держави, на необхідність створення умов для формування якісно нового бізнес-середовища у нашій країні. Зроблено висновок про необхідність здійснення нової моделі національної інноваційної системи, яка функціонує на безперервному циклі робіт: функціональні дослідження — НІОКР — технології виробництва — ринкова реалізація.