РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА ЦЕНТРАЛЬНИХ БАНКІВ ЩОДО ПО-ДОЛАННЯ НАСЛІДКІВ ПАНДЕМІЇ COVID-19 ТА СПРИЧИНЕНОЇ НЕЮ КРИЗИ - Артем Білоус; Олександр Гейко (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена актуальним питанням дослідження регуляторної політики центральних банків різних країн у процесі подолання наслідків пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 та спричиненої нею глобальної економічної кризи. У статті проаналізовано та систематизовано монетарні та немонетарні інструменти впливу центральних банків на фінансово-економічні системи як на національному, так і на глобальному рівнях. Проведено порівняння дій державних органів під час глобальної економічної кризи 2007-2009 років та кризи внаслідок пандемії коронавірусу. Досліджено нові підходи державного впливу на економіку як реакцію на нові загрози стабільності та зростанню. Проведено аналіз результатів впливу державних органів, зокрема центральних банків, на процеси подолання кризових явищ, спричинених пандемією.