Diş Hekimliği Eğitiminde Beceri ve Yeterliğin Değerlendirilmesi II: Değerlendirme Yöntemleri - Kadriye Funda Akaltan (Selcuk Dental Journal)
Diş hekimliği eğitiminde; yenilenen mezuniyet öncesi standartlarla birlikte, müfredat reformları fakültelerin esas teması haline gelmiştir. Müfredat değişiklikleri disiplinlerarası öğretim, entegrasyon, probleme dayalı öğrenim ve eleştirel düşünme uygulamalarını içermiştir. Bununla birlikte, değerlendirmelerimiz müfredat amaç ve hedeflerimizle uyuşmadığı taktirde, eğitmen olarak tüm çabalarımızın başarısızlıkla sonuçlanması kaçınılmazdır. Diş hekimliği eğitiminde çağı yakalayabilmek için, öğrencilerimizin pek çok yönden minimum yeterlik seviyesine ulaşmasını sağlamamız gerekir. Değerlendirmelerin yapılmasını istediğimiz alanlar; temel bilgi, davranışlar, beceriler ve yeterliklerdir. Her alanda doğru değerlendirme şeklinin seçimi; öğrencilerimizin başarısı için kritik önem taşır. Bu derleme çalışmasında; vaka sunumu, direkt gözlemleme, günlük puanlamalar, geribildirimler, akran değerlendirmesi, klinik yapılandırma sınavları gibi pek çok değerlendirme şekli beceri, yeterlik ve peformansların değerlendirilmesi için incelenmiş ve sonuçları tartışılmıştır.