КОРЕКЦІЯ ВНУТРІШНЬОЧЕРЕВНОГО ТИСКУ У ЩУРІВ ПРИ ГОСТРОМУ ПАНКРЕАТИТІ ШЛЯХОМ ВВЕДЕННЯ МІОРЕЛАКСАНТУ ТРИВАЛОЇ ДІЇ ПІПЕКУРОНІЮ БРОМІДУ - А. S. Моrgun; А. І. Sukhodolya; О. V. Каbanov; S. А. Sukhodolya; Т. М. Falaleyeva; Т. V. Beregova; М. Falaleyeva; Т. V. Beregova (Клінічна хірургія)
Вивчений вплив міорелаксанту тривалої дії піпекуронію броміду на внутрішньочеревний тиск (ВЧТ) у щурів при експериментально модельованому гострому панкреатиті (ГП). У щурів при ГП, індукованому L-аргініном, ВЧТ був у 4,5 разу вище (p < 0,001), ніж в інтактних тварин. Піпекуронію бромід знижував ВЧТ на 33,4%, що свідчило про ефективність застосування міорелаксантів у лікуванні внутрішньочеревноїгіпертензії (ВЧГ) при ГП.