Pragmatisme i spændingsfeltet mellem ret og retfærdighed - Jonas Christoffersen (Kritisk Juss)
Sammendrag Ret og retfærdighed er to sider af samme sag, men sondringen udfordrer danske jurister. Det skyldes, at dansk ret hverken er formalistisk-positivistisk eller idealistisk-naturretlig, men derimod pragmatisk. Retspragmatismen er en overset retsteori, som kan bidrage til at tydeliggøre sammenhængen mellem ret og retfærdighed. Hvis man anskuer juridisk metode i lyset af retspragmatismen, får man et klarere blik for, at den pragmatiske retsudøvelse nødvendigvis må finde sted i et spændingsfelt mellem formel og materiel retfærdighed.