Sociolingvistični posvet: aktualni sociolingvistični izzivi in prednostne raziskovalne tematike - Maja Bitenc; Marko Stabej; Nataša Gliha Komac; Matejka Grgič; Monika Kalin Golob; Karmen Kenda-Jež; Albina Nećak Lük; Sonja Novak Lukanovič; Krištof Savski (Slovenščina 2.0: Empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave)
Zapis posveta o aktualnih sociolingvističnih izzivih in prednostnih raziskovalnih tematikah, ki sta ga organizirala doc. dr. Maja Bitenc in red. prof. dr. Marko Stabej z Oddelka za slovenistiko in je potekal v ponedeljek, 27. 9. 2021, na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in s prenosom preko Zooma. V prvem delu so vabljene strokovnjakinje in strokovnjaki predstavili svoje poglede ob izhodiščnih vprašanjih, v drugem je sledila razprava vseh sodelujočih. Zapis posnetka so govornice in govorniki uredili po lastni presoji, načeloma s čim manj intervencijami, iz razprave pa so za branje prilagojene in objavljene vsebinsko tehtnejše replike.