Шахрайство з боку бізнес-партнерів у господарських відносинах: правовий аналіз, судова практика та механізми протидії - K. A. Vozniakovska (Аналітично-порівняльне правознавство)
У статті здійснено комплексне міжгалузеве дослідження договірного шахрайства як системного виклику для правової та економічної безпеки в умовах цифрової трансформації господарських відносин. Авторка вводить і обґрунтовує поняття «контрагентська загроза» як юридико-економічну категорію, що відображає нову генерацію ризиків у підприємницькому середовищі, зумовлену умисною недобросовісністю однієї зі сторін правочину. Висвітлюються основні індикатори шахрайських дій, що маскуються під формально легальні угоди, зокрема: підміна бенефіціарів, фіктивні контракти, штучна неплатоспроможність, конфлікт інтересів тощо.