De la recerca sobre la por a la por en la recerca. Reflexionant entorn dels sentiments i les percepcions d’inseguretat de les dones en el treball de camp - Laia Oliver Frauca (Documents d'Anàlisi Geogràfica)
Aquest article reflexiona entorn de l’expressió de les pors socials en el context acadèmic, en particular, dels sentiments d’inseguretat que experimenta bona part del col·lectiu femení a l’hora de realitzar treball de camp, com a resultat de la seva condició de gènere. Analitzant els canals per mitjà dels quals es construeixen, es transmeten i es reprodueixen les pors de les dones en la societat i com aquestes afecten el desenvolupament de la seva tasca com a investigadores, l’article denuncia les divisions socialment generades del temps i l’espai i les conseqüències que aquesta parcel·lació té sobre la plena realització de les dones, com a persones i com a investigadores. Prenent consciència d’aquest fet, s’hi ressalta la necessitat que les dones prenguin possessió de l’esfera pública, com una acció que ha d’acompanyar i anar acompanyada de la pràctica de la seva activitat com a investigadores, en un procés paral·lel d’emancipació social i acadèmica.