Генезис законодавства України про відносини майнового найму у сфері використання земель - B. V. Karapysh (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу генезису законодавства України щодо відносин майнового найму у сфері використання земель. Досліджується процес становлення та розвитку правових норм, що регулюють орендні земельні відносини, починаючи з кінця 1980-х років і до сьогодення. Основна увага зосереджується на ключових законодавчих актах, які вплинули на формування нормативної бази майнового найму (оренди) земель, включаючи Земельний кодекс України, Цивільний кодекс України, Закон України «Про оренду землі» та інші нормативні акти.