De la «Educación de Adultos» a la «Educación para todos, a lo largo de toda la vida» en Uruguay - Jorge Camors; Gianela Turnes; Eduardo Rodríguez; Yliana Rodríguez; Noel Cordano (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
El present article és una producció col·lectiva d’un grup de docents de la Càtedra UNESCO en Educació de Persones Joves i Adultes de l’Institut d’Educació de la Universitat de la República, Uruguai. L’objectiu és descriure i analitzar l’evolució que la idea d’educació d’adults ha tingut en el marc de la història de l’educació a Uruguai. En aquest treball es realitza un recorregut històric del concepte «educació d’adults» a Uruguai identificant els enclavaments organitzatius amb comeses en aquesta temàtica que van donar origen a experiències molt significatives. Finalment, es presenten algunes reflexions sobre l’evolució de la concepció educativa, on va predominar un concepte d’educació d’adults restringit a l’alfabetització i culminació de l’educació primària. Paraules clau: educació al llarg de tota la vida, educació d’adults, història, Uruguai.