Entomopatogene in entomofilne ogorčice - naravni sovražniki resarjev (Thysanoptera) - Žiga LAZNIK; Stanislav TRDAN (Acta Agriculturae Slovenica)
V prispevku so predstavljeni rezultati dosedanjih raziskav delovanja entomopatogenih ogorčic na gospodarsko škodljive resarje (zlasti na vrsto Frankliniella occidentalis) in doslej v resarjih ugotovljene vrste entomofilnih (parazitskih) ogorčic (rod Thripinema). Zlasti entomopatogene ogorčice bodo v bližnji prihodnosti najverjetneje delno nadomestile insekticide pri zatiranju resarjev in drugih rastlinskih škodljivcev, medtem ko bo potrebno mehanizem delovanja in bionomijo entomofilnih ogorčic za njihovo učinkovitejšo rabo pri zatiranju resarjev v prihodnosti še natančneje preučiti.